Det finnes både fordeler og ulemper ved de forskjellige typene koketopper. Her kan du lese litt om fordelene og ulempene.
Gass gir presis og rask temperatur kontroll, varmenivået er synlig. Du får en fin variasjon av temperaturnivåer. Ulempen er at gass er kostbart å installere om du ikke allerde har en gasstilkobling. Gass er også det minst energieffektive alternativet.
Elektrisk koketopp kommer i dag i to typer: de med spiral brennere og de med såkalt glatt overflate. Spiral brennere er mest holdbare, men kanskje de minst attraktive. Glatte koketopper er en type der brennerene er under en keramisk overflate og går derfor under navnet keramiske koketopper. Disse er såklart enklere å holde rene og de har også mer fleksibilitet fordi elementene kommer i forskjellige størrelser og styrke. Begge disse typene tilpasser seg lav varme, men de holder også lenger på varmen enn gasstoppene når du skrur fra høy til lavere varme. Derfor kan også temperaturreguleringen for enkelte bli en utfordring.
Induksjon er per i dag den mest energieffektive koketoppen. Denne type koketopp har elektromagnet under den keramiske overflaten. Et magnetfelt kan transportere, indusere energi som gir varme til matlagingen. Du enten øker eller minsker det magnetiske feltets styrke for å regulere varmen. En veldig stor foredel ved induksjopn er at du kun varmer kasserollen, du kan altså ikke brenne hånden din. Pass på at kaserollene og stekepannen du bruker er beregnet for induksjon.
